annebetAnne Elisabeth Danielsen, eller Annebet, eller bare Anne, er født 20. mars 1960 på Nøtterøy, men vokste opp på Levangsheia ved Kragerø. Ei bygd med 400-500 sjeler, der det var langt mellom bilene. Ja, endog hest og kjerre kunne påtreffes i mine første barneår.

Min vei inn i diktets verden begynte med at jeg startet med diktdeklamasjon i 10-årsalderen. Det første diktet jeg leste var, om jeg husker tittelen rett, «Den prektigkledde sommerfugl» av Henrik Wergeland. Det stod i ei av Egners lesebøker. Seinere ble dikt fra Ønskediktet, et program som  min mor lyttet til. Hun øvde med meg til jeg kunne dem utenat, og hadde en klar og tydelig diksjon, med en stemme som bar langt. Det kom godt med når jeg skulle lese opp i kirken og i forskjellige bedehus. Det var her jeg ble engasjert for det meste. Dette holdt jeg på med til jeg var i 17-årsalderen. Da forlot jeg bedehusmiljøet. Men på omtrent samme tida kom en mann bort til meg etter at jeg hadde lest opp, og lurte på om jeg skrev dikt selv. Det hadde jeg faktisk ikke gjort inntil da.

Men i løpet av de neste ti åra omtrent, skrev jeg mange dikt. De første åra handla de som oftest om kjærlighet, ensomhet og verdens urettferdighet.  Likevel hadde jeg med to dikt i en antologi som ble utgitt på Kragerø forlag i 1979. Her var med etablerte lyrikere som Helge Rykkja og Terje Skulstad og glade amatører fra hele kommunen.

I 1987 begynte jeg  å studere norsk språk og litteratur og la skrivingen på hylla. Så hvor banalt det var. Men da jeg i 2001 fikk PC med internett oppdaget jeg nettsteder der man kunne legge inn egne dikt. Et av disse stedene var Diktkammeret. Her ble jeg medlem høsten 2001. De første åra var jeg mer sporadisk innom, men fra 2003 eller så, ble jeg ganske aktiv. Her fant jeg et fellesskap der  jeg trivdes. Og her er jeg blitt.

Et av de andre nettstedene jeg frekventerte var poeten.no. Her hadde jeg med to dikt i antologien «Den Andre»  2002.

Via Diktkammeret kom jeg i kontakt med Diktets Venners skrivegruppe i Skien. Her var jeg medredaktør til en privat antologi vi laget i 2006.

Skoleåret 2008-09 gikk jeg på skrivekunstlinja til Nansenskolen. Her hadde vi Arne Hugo Stølan som inspirerende diktlærer.  Også her redigerte jeg en enkel antologi.

Har ellers publisert dikt i Klassekampens spalte Poetisk praksis. Samt hatt opplesninger, bl.a i foajéen til Skiens kulturstue, Ibsenhuset.